Υλικά:

540γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. βούτυρο
250γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
300γρ. σταγόνες σοκολάτας
130γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. αλάτι
2κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία:

1.Αναμείξτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
2.Χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά και την βανίλια και χτυπήστε για ακόμη ένα λεπτό.
3.Προσθέστε τα στερεά υλικά και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4.Τέλος προσθέστε τις σταγόνες της σοκολάτας και ανακατεύετε την ζύμη.
5.Αφήστε το μπολ στο ψυγείο για να ξεκουραστεί η ζύμη.
6.Στρώστε σε μια λαμαρίνα λαδόκολλα και βάλτε την ζύμη κουταλιά – κουταλιά, αφήνοντας κενό για να μην κολλήσουν τα μπισκότα.
7.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά. Διατηρούνται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για να μην ξεραθούν.