Τα αχλάδια είναι ένα νόστιμο σνακ χαμηλών θερμίδων και είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Σε αυτή τη συνταγή, συνδυάζονται με ξηρούς καρπούς για ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ ή συνοδευτικό πιάτο.
Εκτός από την τραγανή υφή που δίνουν σε αυτή την σαλάτα, τα καρύδια αποτελούν πλούσια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, καθώς και βιταμινών, μετάλλων, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Για πρόσθετη γευστική διάσταση, θρυμματίστε λίγο τυρί Gorgonzola πάνω από κάθε πιάτο.
Υλικά
Dressing
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
½ κουταλάκι μουστάρδα Dijon
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σαλάτα
½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
2 σφιχτά κόκκινα αχλάδια Bartlett
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
5 φλιτζάνια μαρούλι lettuce, κομμένα
4 φλιτζάνια ρόκα, κομμένα
Μέθοδος εκτέλεσης
Βήμα 1
Για να προετοιμάσετε το dressing: Χτυπήστε κρεμμύδι, ζωμό, λάδι, ξύδι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 2
Για την προετοιμασία της σαλάτας: Τοστ καρύδια σε ένα μικρό στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, 2 έως 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Λίγο πριν το σερβίρετε, κόψτε τα αχλάδια σε 16 φέτες το καθένα. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το dressing και το ρίχνουμε για να επικαλυφθεί. Προσθέστε το μαρούλι, τη ρόκα και το υπόλοιπο dressing. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε σε 8 πιάτα. Ρίξτε από πάνω τα καρύδια.
Tip: Καλύψτε και ψύξτε το dressing (Βήμα 1) για έως και 2 ημέρες.