Υλικά για 2 μερίδες
Για τα σουβλάκια
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 κολοκύθι
4 τοματίνια
400 γρ. κίτρινο τυρί σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 λευκά μανιτάρια
Για τη μαρινάδα
1 πορτοκάλι (χυμός)
1 λεμόνι (χυμός)
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμείξτε τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύοντάς τα καλά με ένα σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν. Κόψτε τα κρεμμύδια και το κολοκύθι σε ροδέλες, τις πιπεριές σε χοντρές φέτες και τα τοματίνια και τα μανιτάρια στη μέση και περάστε τα κομμάτια των λαχανικών σε τέσσερα καλαμάκια, στο συνδυασμό της επιλογής σας. Με ένα πινέλο, αλείψτε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και βάλτε τα να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς στο γκριλ. Μόλις πάρουν χρώμα, αφαιρέστε τα από τη φωτιά και απολαύστε τα.