Με καταγωγή από την Ισπανία, η σανγκρία, φτιάχνεται πανεύκολα με υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Είτε καταναλωθεί ως ποτό είτε ως aperitif, το μυρωδάτο αυτό κοκτέιλ με φρούτα, αποτελεί το τέλειο αφροδισιακό για τα ζεστά βράδια του Αυγούστου.
Θα χρειαστούν 10 λεπτά για την προετοιμασία του κοκτέιλ και μόλις 1 λεπτό για το σερβίρισμα.
Υλικά:
2 πορτοκάλια, ψιλοκομμένα
2 αχλάδια, ψιλοκομμένα
2 λεμόνια, 1 ψιλοκομμένο, 1 χυμό
200 γραμμάρια κόκκινα φρούτα, ψιλοκομμένα (ιδανικά φράουλες και κεράσια)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι κανέλα
πάγος
750ml κόκκινο κρασί (επιλέξτε ένα χωρίς υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ)
100ml ισπανικό μπράντι
300 ml αφρώδες νερό
Εκτέλεση:
ΒΗΜΑ 1
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα των φρούτων στο ψυγείο να ζυμωθεί, για τουλάχιστον 1 ώρα ή ιδανικά για όλη τη νύχτα.
ΒΗΜΑ 2
Γεμίζουμε μια μεγάλη κανάτα με πάγο. Ανακατεύουμε το ζυμωμένο μείγμα φρούτων για να διασφαλίσουμε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κανάτα με το κρασί και το κονιάκ. Ανακατεύουμε, στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το αφρώδες νερό και σερβίρουμε.