Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του καφέ και της σοκολάτας, φτιάξτε αυτό το δροσιστικό ρόφημα μόκας.
Αποτελεί μία εκπληκτική ιδέα για ένα διαφορετικό επιδόρπιο, μία καυτή ημέρα του καλοκαιριού, μετά το γεύμα. Οι φίλοι σας θα βρίσκουν ευκαιρίες να έρχονται ξανά και ξανά για φαγητό στο σπίτι σας, μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν αυτό το απολαυστικό ρόφημα που δεν τρώγεται, αλλά… πίνεται σε ποτήρι!
Θα χρειαστούν μόλις 5 λεπτά για την προετοιμασία και 10 λεπτά για να το φτιάξετε.
Υλικά:
150 ml γάλα
25g δάκρυα σοκολάτας γάλακτος ή μαύρης σοκολάτας
πάγος
35 ml φρεσκοκομμένος εσπρέσο
30 ml κρέμας γάλακτος, χτυπημένη (προαιρετικά)
1 πρέζα σκόνη ή τρούφα κακάο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
ΒΗΜΑ 1
Ρίξτε 50 ml γάλακτος σε ένα μικρό τηγάνι και προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει και μετά αφήστε να κρυώσει.
ΒΗΜΑ 2
Γεμίστε μέχρι τη μέση ένα μεγάλο, ψηλό ποτήρι με πάγο, στη συνέχεια ρίξτε μέσα το κρύο γάλα σοκολάτας, κατόπιν προσθέστε τα υπόλοιπα 100ml γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
ΒΗΜΑ 3
Προσθέστε πάγο και στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά τον εσπρέσο. Ολοκληρώστε με σαντιγί και σκόνη κακάο (ή κανέλας), αν θέλετε.