Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Έξτρα ενυδατικό, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, με τα κουκούτσια του να αποτελούν έναν απρόσμενο διατροφικό θησαυρό!

To κόκκινο φρούτο του καλοκαιριού, λοιπόν, μετατρέπεται κάλλιστα στην πιο χορταστική μαρμελάδα, ιδανική για τα θερινά πρωινά πάνω σε ψωμί ή φρυγανιά, αλλά τέλεια και για χρήση μέσα σε χειροποίητα, σπιτικά cocktails.

Υλικά

1 μικρό καρπούζι, καλά καθαρισμένο,  χωρίς κουκούτσια
4 φλιτζάνια ζάχαρη
Χυμός 1/2 λεμονιού
2-3 γαρύφαλλα
1 κλωνάρι βανίλια
20 γρ. πηκτίνη

Εκτέλεση

Κρατάμε μόνο τη σάρκα του καρπουζιού
Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουε σε κυβάκια τη σάρκα του καρπουζιού και δημιουργούμε έναν ομοιόμορφο πουρέ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, αναμειγνύουμε τον πουρέ καρπουζιού και τη ζάχαρη

Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το μείγμα  και προσέχοντας να μην μείνει στον πάτο η μαρμελάδα.

Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα και το κλωναράκι βανίλια.

Προσθέτουμε την πηκτίνη και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε την μαρμελάδα  σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια και από εκεί στο ντουλάπι μας ή στο ψυγείο για να είναι πιο δροσερή.