Η μεξικάνικη σαλάτα φτιάχνεται πανεύκολα και γίνεται ακόμα πιο γευστική εάν παραμείνει στο ψυγείο για μία νύχτα, ενώ μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί αντί για βραδινό.

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό μοσχολέμονου (από 2 λάιμ)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 φλυτζάνι κόκκινα φασόλια

3 κουταλιές ελαιόλαδο

4 φλιτζάνια φρέσκο καλαμπόκι

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 φλυτζάνι πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στα δύο

1 φλιτζάνι ραπανάκια σε λεπτές φέτες

1 1/2 ουγκιές θρυμματισμένο τυρί Cotija (1/3 φλιτζάνι)

Πώς να το φτιάξετε

Χτυπάτε μαζί τον κόλιανδρο, το χυμό μοσχολέμονου, το αλάτι kosher και το πιπέρι. Σταδιακά προσθέτετε ελαιόλαδο στο μείγμα και χτυπάτε. Ανακατεύετε το φρέσκο καλαμπόκι με τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, τα φασόλια και τα ραπανάκια. Προσθέτετε στη σάλτσα το καλαμπόκι και ανακατεύετε πάλι, απαλά. Πασπαλίζετε με θρυμματισμένο τυρί Cotija (1/3 φλιτζάνι).

Tip: Για μια ομορφότερη παρουσίαση, διακοσμήστε το πιάτο με φύλλα κόλιανδρου πριν το σερβίρετε.