Μια τέλεια ιδέα για το γλυκό της Κυριακής που τρώγεται από το πρωί ως το βράδυ-κυριολεκτικά!
Εάν, ειδικά, σας έχουν περισσέψει βερίκοκα που ωρίμασαν και δεν τρώγονται σκέτα το ίδιο απολαυστικά όσο τα πιο σκληρά, τότε τό το γλυκό είναι ό, τι χρειάζεστε.
Υλικά
1 κιλό ώριμα ζουμερά βερίκοκα
2 κουταλιές ζάχαρη
ζύμη για τάρτες
60 γρ. τριμμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)
φιλαρισμένα αμύγδαλα για από πάνω
Εκτέλεση
Οι συνταγές για τάρτες φρούτων συνήθως είναι γεμάτες κρέμες, γάλα και αυγά με αποτέλεσμα να χάνονται τα φρούτα. Αυτή εδώ είναι μια πολύ νόστιμη και πολύ απλή συνταγή για τάρτα με φρέσκα βερίκοκα χωρίς κρέμες και αυγά. Θα βάλουμε μόνο τη ζύμη, τη ζάχαρη και τα βερίκοκα.
Καταρχήν προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε απαλά τη ζύμη σας μέσα.
Με ένα πηρούνι κάντε τρυπούλες στη ζύμη, για να μη φουσκώσει.
Οσο ετοιμάζετε τα βερίκοκα, βάλτε το ταψί στο ψυγείο.
Πλύντε καλά τα βερίκοκα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους.
Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και περιχύστε μια κουταλιά ζάχαρη στον πάτο του.
Τοποθετήστε τα βερίκοκα στο ταψί περιμετρικά, σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο. Πρέπει το τελικό αποτέλεσμα να σας θυμίζει πεσμένο κυκλικό ντόμινο! Ετσι τα ψημένα βερίκοκα θα είναι σφιχτά μεταξύ τους.
Περιχύστε τη δεύτερη κουταλιά ζάχαρη πάνω στα βερίκοκα.
Βάλτε το ταψί με την τάρτα με βερίκοκα στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου και αφήστε την να ψηθεί για 45 λεπτά
Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε από το φούρνο και ρίξτε από πάνω τα φιλαρισμένα αμύγδαλα. Θα φάτε την καλύτερη τάρτα βερίκοκου που δοκιμάσατε ποτέ!
Συμβουλή: Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε τριμμένο αμύγδαλο και απευθείας πάνω στη ζύμη. Από πάνω θα βάλετε τα βερίκοκα. Δίνει απίστευτη γεύση, μοναδική!