Είναι μέρες δύσκολες, μέρες όπου η ανάσα δεν βγαίνει σχεδόν. Πολλή ζέστη, σχέδια που μονίμως αναβάλλονται και κάπου στο βάθος λίγες διακοπές. Προς το παρόν, υπομονή.

Πολύ νερό, πολλή αγάπη και όση ευτυχία αντέχει καθένας.

Μόλις είδαμε στους New York Times αυτήν την συνταγή με μπριός και παγωτό, κολλήσαμε για λίγο στην οθόνη του υπολογιστή. Ναι, ένα τέτοιο γραστρονομικό αριστούργημα, όλο δροσιά και γεύση, μας αξίζει.

Πάμε να το φτιάξουμε;

ΥΛΙΚΑ για 5 ψωμάκια

400 γραμμάρια καθαρισμένες, ψιλοκομμένες φράουλες

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

5 ψωμάκια μπριός

1/4 φλιντζανιού αλατισμένο, λιωμένο βούτυρο

λίγο Amaro Montenegro για να καταβρέξουμε τα μπριός πριν σερβίρουμε

μισό λίτρο παγωτό βανίλια (ή σοκολάτα ή φράουλα, αλλά με βανίλια είναι top)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θερμαίνουμε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Πολτοποιούμε τις ψιλοκομμένες  φράουλες μαζί με την ζάχαρη

Ανοίγουμε τα ψωμάκια σε ξύλο κοπής και αλείφω και τις δυο πλευρές καθενός με το λιωμένο βούτυρο. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με λίγη ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια στο τηγάνι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε από φωτιά και ραντίζουμε με λίγο Amaro. Ακουμπάμε στο κάτω μέρος μια κουταλιά της σούπας φράουλες, έπειτα δύο κουταλιές της σούπας παγωτό κι ύστερα φράουλες και πάλι.

Κλείνουμε τα σάντουίτς μας και σερβίρουμε αμέσως.

Θα γίνουν ανάρπαστα.

Τρώγονται αυστηρά με τα μάτια κλειστά.

ΥΓ: Ψωμάκια brioche υπάρχουν στο εμπόριο, αλλά αναζητήστε και στον «ψαγμένο» φούρνο της γειτονιάς σας.