Μοιάζει περισσότερο με μεγάλη, παχιά κρέπα παρά με κέικ. Αυτό το- γαλλικής καταγωγής- γλυκό με φράουλες δεν έχει πολλή ζάχαρη και τρώγεται σκέτο αλλά ταιριάζει τέλεια και με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Υλικά:
3 αυγά
½ κούπα ζάχαρη
85 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο
1 κούπα αλεύρι
1-2 πρέζες αλάτι
1 κούπα γάλα
½ κουτ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
2 κουτ. γλ. μπράντι
2 κούπες φράουλες
Εκτέλεση:
Βάλε τον φούρνο στους 200 να προθερμαίνεται. Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ξανοίξει το χρώμα τους. Πρόσθεσε το λιωμένο και κρυωμένο βούτυρο σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι και ανακάτεψε με τον δάρτη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίξε το γάλα σιγά σιγά μέσα στο μείγμα. Τέλος πρόσθεσε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το μπράντι και ανακάτεψε καλά.
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί (διαμέτρου 22-24 εκατ.) τοποθέτησε τα κεράσια και έπειτα κάλυψέ τα με το μείγμα. Ψήσε το γλυκό για 25-30 λεπτά και άφησέ το να σταθεί στον πάγκο της κουζίνας για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Σέρβιρε με παγωτό βανίλια ή σκέτο.