Υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο
½ κιλό ντομάτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αγγούρι καθαρισμένο
Χυμό από ½ λάιμ
2 κουταλάκια ξίδι βαλσάμικο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπολ. Αφαιρείτε από το καρπούζι τα κουκούτσια, το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε και αυτό στο μπολ.
2. Προσθέτετε το αγγούρι καθαρισμένο, το λάιμ, το βαλσάμικο, το αλάτι, σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν τα υλικά.
3. Οταν περάσει η ώρα τα βάζετε στο μπλέντερ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Σερβίρετε τη σούπα κρύα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.