Υλικά για 4 άτομα

700 γρ. ώριμες φράουλες
Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
Ξύσμα τζίντζερ
2 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο
250 ml νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου

Εκτέλεση

1. Πλένετε και κόβετε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Τις κόβετε στη μέση (ή στα 3 αν είναι μεγάλες). Πλένετε το λάιμ και παίρνετε το ξύσμα.

2. Κόβετε τις φράουλες στη μέση και τις περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1-2 ώρες.

3. Στη συνέχεια, τις χτυπάτε στο μπλέντερ με το νερό, τη μέντα και το ξύσμα λάιμ και τζίντζερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.

4. Τη μοιράζετε σε βαθιά πιάτα και τη σερβίρετε κρύα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.