Υλικά για 4 άτομα
3 μέτρια αβοκάντο
5 μικρά αγγουράκια
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό 1 λεμονιού
2 ½ ποτήρια νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα αγγουράκια. Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και παίρνετε τα φύλλα από τον μαϊντανό.
2. Τα βάζετε όλα στον πολυκόφτη και τα χτυπάτε μαζί με το ελαιόλαδο, το νερό, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και τον χυμό από το λεμόνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή την αραιώνετε με λίγο ακόμα νερό.
3. Τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο και τη σερβίρετε κρύα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο αγγουράκι για γαρνιτούρα και λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου.