Ο Απόστολος Ρουβάς ετοίμασε στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» ένα παραδοσιακό κερκυραϊκό πιάτο.
Το σοφρίτο είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και είναι από τα γνωστότερα και κλασικά φαγητά του νησιού, μαζί με την παστιτσάδα και το μπουρδέτο.
Η ονομασία του πιάτου προέρχεται από τα ιταλικά Soffritto που σημαίνει τσιγαρισμένο, τηγανισμένο ελαφρά, λέξη που υπήρχε κατά την Ενετοκρατία.
Δεν υπάρχει όμως σημαντική γαστρονομική σύνδεση του soffritto με την ομώνυμη μαγειρική τεχνική που χρησιμοποιείται στην Ιταλία (αλλιώς battuto), πέρα από το γεγονός ότι και τα δυο περιλαμβάνουν τηγάνισμα σε λάδι. Όπως και στο παστίτσιο, η σύνδεση των πιάτων με ιταλικές επιρροές σε επίπεδο τεχνικής είναι χαλαρές.
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι
100 ml ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
100 ml κρασί λευκό
50 ml ξύδι λευκό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ζωμό μοσχαριού
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι
Ακολουθήστε τις οδηγίες του Απόστολου Ρουβά και καλή σας όρεξη!