Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 αγγούρι

1 κόκκινη πιπεριά

2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

1 κουταλάκι ζάχαρη

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξίδι

2 κουταλιές χυμό λάιμ

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και καθαρίζετε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και τα σκόρδα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

2. Προσθέτετε τον βασιλικό, το ξίδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, αλάτι και ανακατεύετε καλά, πιέζοντας τα λαχανικά για να βγάλουν τα υγρά τους.

3. Καλύπτετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

4. Κατόπιν χτυπάτε τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

5. Σερβίρετε τη σούπα κρύα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.