Υλικά για 6 βάφλες
- ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- 3 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
- ¼ κ.γ. αλάτι 2 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 ½ κούπα πλήρες γάλα
- 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- Διάφορα φρέσκα φρούτα και γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα, την κανέλλα και το αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάλτε το μείγμα στη βαφλιέρα, αφού πρώτα τη λαδώσετε ελαφρώς, και κλείστε γρήγορα το καπάκι. Ψήστε για όσο χρόνο συστήνει ο κατασκευαστής το μηχανήματος και μην ανοίξετε το καπάκι μέχρι οι βάφλες σας να είναι έτοιμες. Σερβίρετε με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.