Οι υδατάνθρακες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, αρκεί να τους καταναλώνουμε με μέτρο και να τους μαγειρεύουμε σωστά. Η παρακάτω συνταγή για ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα είναι θρεπτική και θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό μακαρονά.

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. ριγκατόνι πένες

6 ώριμες ντομάτες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

4 κλωναράκια μαϊντανό

1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

2 κουταλιές παρμεζάνα

Φρέσκο δεντρολίβανο

1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη

Αλάτι

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμα (αλ ντέντε), τα σουρώνετε και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

2. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το υπόλοιπο λάδι το σκόρδο ψιλοκομμένο και μόλις ροδίσει ελαφρά προσθέτετε 5 από τις ντομάτες τριμμένες, το πιπέρι και λίγο αλάτι.

3. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20 λεπτά, και 3 λεπτά πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε τη 1 ντομάτα κομμένη σε κομμάτια, το δεντρολίβανο και την παρμεζάνα.

4. Σερβίρετε τις πένες με τη σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.