Ο σεφ του «Πάμε Δανάη!» Απόστολος Ρουβάς ετοίμασε σήμερα, Παρασκευή, μια γευστική και εύκολη πίτσα, δίνοντάς μας ιδέα για την λιχουδιά του Σαββατοκύριακου.

Βροχερό καθώς αναμένεται, η ιδέα μιας χειροποίητης, λαχταριστής πίτσας μαζί με ταινία και καλή παρέα φαντάζει πολύ δελεαστική.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, τις ετοιμασίες!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

350 γρ. αλεύρι τύπου 00

200 γρ. αλεύρι τύπου Μ (αλεύρι από σκληρό σιτάρι με κίτρινο χρώμα)

10-12 γρ. αλάτι

300 ml νερό

25 γρ. μαγιά φρέσκια

1 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη

Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για τις γαρνιτούρες:

250 γρ. μοσταρέλα τριμμένη

250 γρ. γκούντα τριμμένο

4-6 φέτες ζαμπόν

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε στικ

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

4 φέτες μπέικον

Ακολουθήστε τις οδηγίες του Απόστολου Ρουβά για την εκτέλεση και καλή σας όρεξη!