Ο σεφ του «Πάμε Δανάη!» Απόστολος Ρουβάς ετοίμασε σήμερα, Παρασκευή, μια γευστική και εύκολη πίτσα, δίνοντάς μας ιδέα για την λιχουδιά του Σαββατοκύριακου.
Βροχερό καθώς αναμένεται, η ιδέα μιας χειροποίητης, λαχταριστής πίτσας μαζί με ταινία και καλή παρέα φαντάζει πολύ δελεαστική.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, τις ετοιμασίες!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
350 γρ. αλεύρι τύπου 00
200 γρ. αλεύρι τύπου Μ (αλεύρι από σκληρό σιτάρι με κίτρινο χρώμα)
10-12 γρ. αλάτι
300 ml νερό
25 γρ. μαγιά φρέσκια
1 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τις γαρνιτούρες:
250 γρ. μοσταρέλα τριμμένη
250 γρ. γκούντα τριμμένο
4-6 φέτες ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε στικ
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 φέτες μπέικον