Η διασημότερη γλυκιά τάρτα στην ιστορία της γαλλικής -και όχι μόνο- γαστρονομίας έχει τη φήμη ότι προέκυψε από ένα μικροατύχημα στην κουζίνα του πανδοχείου των αδελφών Τατέν.
Από την αγορά της στο Batignolles μέχρι την κουζίνα της, ακολουθήστε βήμα-βήμα για να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό γαλλικό επιδόρπιο μαζί με την ηθοποιό Philippine Darblay
Για τη ζύμη
-150γρ αλεύρι
-100 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
-50 γρ. Αμύγδαλο σε σκόνη / αλεσμένα αμύγδαλα
-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-1 κρόκο αυγού
-1 πρέζα αλάτι
-1 λεμόνι
-8cl ζεστό νερό
Για το μείγμα μήλου
-10 – 12 μήλα
-160γρ ζάχαρη
-80γρ βούτυρο
– Λίγο αλατισμένο βούτυρο
-Μαρμελάδα μήλο ή κυδώνι
– χοντρή κρέμα fraîche