Με ένα ξεχωριστό αλλά εύκολο πιάτο έκλεισε η εβδομάδα στο «Πάμε Δανάη!». Ο Απόστολος Ρουβάς μαγείρεψε λιγκουΐνι με σολομό και όσοι βρίσκονταν στο πλατό έγλειψαν τα δάχτυλά τους.
Τα όχι πολύ βρασμένα ζυμαρικά, με τον σολομό, την κρέμα γάλακτος και το κρασί, δημιούργησαν κάτι νόστιμο και ιδιαίτερο μα πάνω απ’ όλα θρεπτικό, με τον σεφ της εκπομπής να αφήνει άφωνη τη Δανάη.
Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και πώς μπορείτε να τη φτιάξετε:
- 400 γρ. λιγκουΐνι
- 600 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50-60 ml τσίπουρο
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 200-250 ml κρέμα γάλακτος
- 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι