Τα γλυκά με βάση το λεμόνι είναι από μόνα τους τόσο υπέροχα που θεωρητικά δεν χρειάζονται κάποια βελτίωση.

Αλλά γιατί να μην μετατρέψουμε ένα κλασικό επιδόρπιο σε μια λίγο πιο funky απόλαυση; Πώς; Προσθέτοντας του λίγο ροζ, καλοκαιρινό χρώμα! Το μυστικό δεν είναι κάποια τεχνητή χρωστική ουσία για τρόφιμα, αλλά ο πουρές βατόμουρου, ο οποίος δίνει και το χρώμα αλλά και μια πιο ξινή γεύση.

Τι θα χρειαστούμε (για 16 κομμάτια):

Για τη βάση:

•    1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
•    ½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
•    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

•    1 φλιτζάνι σμέουρα (raspberries)
•    ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
•    2 μεγάλα αυγά
•    ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (από περίπου 2 λεμόνια)
•    ⅓ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
•    λίγο αλάτι
•    ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Για να φτιάξεις τη βάση προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε σε ένα ταψί ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας το να προεξέχει λίγο. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπα ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε τα για να συνδυαστούν μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάλε τη ζύμη στο ταψί και πίεσέ την για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση. Βάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για 15 με 18 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να πάρουν χρώμα.

Για να κάνεις τη γέμιση βάλε σε ένα blender τα πλυμένα raspberries. Θα γίνει ένα μείγμα περίπου ⅓ φλιτζάνι. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπα ελαφρά τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε 3 κουταλιές από τον πουρέ βατόμουρων και χτύπα μέχρι να ενωθούν. Πρόσθεσε το αλάτι. Ρίξε τη γέμιση πάνω από τη βάση η οποία έχει κρυώσει και ξανά βάλε το ταψί στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά. Μόλις το βγάλει από τον φούρνο πασπάλισε με τη ζάχαρη άχνη και κόψε σε κομμάτια. Υπολόγισε ότι με αυτά τα υλικά βγαίνουν περίπου 16 κομμάτια.