Υλικά για 5 μερίδες

250 γρ. καστανή ζάχαρη

250 γρ. νερό

περίπου 1/2 κιλό φράουλες

3 κουταλάκια χυμό λεμονιού

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες και τις χτυπάμε στο μπλέντερ για να τις πολτοποιήσουμε.
  3. Έπειτα βάζουμε τον πολτό από τις φράουλες και τα τρία κουταλάκια χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο μάτι να ζεσταθούν, μέχρι να φτάσουν λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το σιρόπι. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη. Ανά μία ώρα πρέπει να το βγάζουμε, να ανακατεύουμε και να το βάζουμε πάλι πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές προτού σερβίρουμε.