Υλικά για 1 βαζάκι

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης ωμά, καθαρισμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μέλι
2 κρυσταλλικές βανίλιες

Εκτέλεση
1. Βάζετε σε έναν πολυκόφτη τα φιστίκια και τα αλέθετε καλά μέχρι να γίνουν μια πηχτή αλοιφή.
2. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά και να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα σαν βούτυρο.
3. Αδειάζετε το φιστικοβούτυρο σε ένα βαζάκι, το οποίο φυλάτε στο ψυγείο.
4. Το απολαμβάνετε στο ψωμί για ένα πεντανόστιμο και δυναμωτικό πρωινό. Επιπλέον, εκτός από επάλειψη στο ψωμί σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως βάση για θρεπτικές γλυκές και αλμυρές συνταγές.