Υλικά για 8 μερίδες

25 γρ. νωπή μαγιά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml χλιαρό γάλα
120 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι μέλι
100 γρ. αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα
100 γρ. αμυγδαλόπαστα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Διαλύετε τη μαγιά σε ένα μπολ με το χλιαρό γάλα. Προσθέτετε 150 γρ. από το αλεύρι, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 40′.
2. Προσθέτετε άλλα 250 γρ. αλεύρι, 60 γρ. ζάχαρη, 80 γρ. βούτυρο και ζυμώνετε καλά. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες.
3. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, το βούτυρο και ζυμώνετε καλά, μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα, το μέλι και έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν η ζύμη κολλάει προσθέτετε λίγο αλεύρι.
4. Ρίχνετε τα αποξηραμένα φρούτα και την αμυγδαλόπαστα. Ζυμώνετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατόπιν την πλάθετε και της δίνετε το χαρακτηριστικό σχήμα του περιστεριού πιέζοντας τις 2 άκρες. Τη βάζετε σε μια χάρτινη φόρμα μιας χρήσης για colomba. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 6 ώρες.
5. Ψήνετε την colomba σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει για περίπου 45-50′.