Η απλότητα της τεχνικής αυτής της σούπας αναδεικνύει το βάθος του γευστικού της αποτυπώματος.
Η σούπα αποκτά χαρακτήρα χάρη στο λεμόνι και τον κόλιανδρο, αλλά το μυστικό συστατικό είναι το ταχίνι, το οποίο είναι «κρυμμένο» μέσα στη σούπα για να την πυκνώσει και στη συνέχεια εμφανίζεται γενναιόδωρα στην επιφάνειά της με τη μορφή μιας απαλής, πεντανόστιμης σάλτσας.
Το αποτέλεσμα είναι μια σούπα που είναι υγιεινή, νόστιμη και βελουδένια.
ΥΛΙΚΑ:
Για την σάλτσα από ταχίνι
1/4 φλιτζάνι ταχίνι καλά ανακαταμένο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μεγάλο σκόρδο γαρίφαλο, τριμμένο ή λιωμένο σε λεία πάστα
3/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Για την σούπα
7 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο, κατά προτίμηση σπιτικό
12 φλιτζάνια σπανάκι baby
4 φλιτζάνια κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ταχίνι καλά ανακατεμένο
2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, ή περισσότερο αν σας αρέσει λίγη περισσότερη ένταση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα, φτιάξτε τη σάλτσα: Ανακτέψτε ταχίνι, χυμό λεμονιού, σκόρδο, αλάτι, κύμινο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού με 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μίγμα, προσθέτοντας περισσότερο νερό ανάλογα με την πυκνότητα που επιτυγχάνετε.
Στη συνέχεια, φτιάξτε τη σούπα: Σε κατσαρόλα γεμάτη με ζωμό μέχρι να καλύπτει τα πράσινα φύλλα, ανακατεύετε το σπανάκι, το κόλιανδρο, το ταχίνι και το αλάτι και όταν αρχίσει να βράζει,κλείστε τη φωτιά και ανακατέψτε με τον χυμό λεμονιού.
Χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσετε τη σούπα. Δοκιμάστε και ρυθμίστε την γεύση με περισσότερο αλάτι και λεμόνι, αν θέλετε.
Σερβίρετε αμέσως τη σούπα και περιχύστε με την σάλτσα από ταχίνι. Καλύψτε και ψύξτε την υπόλοιπη σούπα και τη σάλτσα για έως και 1 εβδομάδα ή παγώστε τη σούπα για έως και 1 μήνα.