Μερίδες για 2 άτομα
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 τεμ. γαρίδες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κοφτή της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
400 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι – πιπέρι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Έχουμε καθαρίσει την ουρά από τις γαρίδες προσέχοντας να μην αποκολλήσουμε τα κεφάλια από την ουρά.
2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε* τις γαρίδες έως ότου ροδίσουν, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και κάνουμε φλαμπέ* με το ούζο και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρουμε αφού έχουμε πασπαλίσει με το ψιλοκομμένο άνηθο.
3. Γαρνίρουμε με αγριόρυζο, ζυμαρικό ή λαχανικά ατμού.