Η ομελέτα στην Ιταλία ονομάζεται φριτάτα-για την ακρίβεια,frittata. Ουσιαστικά, φτιάχνεται με τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ομελέτα ή την τορτίγια, αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι ο τρόπος που την μαγειρεύουμε.

H φριτάτα ψήνεται σε ταψί ή σε τηγάνι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο γιατί το μαγείρεμα της ξεκινάει από τα μάτια της κουζίνας και καταλήγει στον φούρνο.  Επίσης, διαφέρει από την ομελέτα γιατί γέμισμά της είναι ανακατεμένο με τα αυγά και δεν είναι διπλωμένο στο εσωτερικό όπως στην ομελέτα.

Η συγκεκριμένη πανεύκολη συνταγή συνδυάζει διατροφική αξία και απαράμιλλη νοστιμιά.

ΥΛΙΚΑ

1 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
2 φλιτζάνια μπρόκολο, καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
7 μεγάλα αβγά
1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας-της πάει πολύ η πιπεριά και τα αλλαντικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, λιώνετε αρχικά σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε με μία ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά. Προσθέτετε το κομμένο μπρόκολο, ανακατεύετε και τηγανίζεις για 8 – 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Σε ένα μπολ, σπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και μεταφέρετε το μείγμα στο τηγάνι.
Θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια ή σε έναν τρίφτη και τα ρίχνετε και αυτά στο τηγάνι.
Κάνετε ένα γερό ανακάτεμα και αφήνετε να ψηθεί για 5 λεπτά.
Μεταφέρετε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
Αφαιρείτε από το φούρνο, μοιράζετε σε μερίδες και απολαμβάνετε όσο η φριτάτα είναι ζεστή.