Έχει χαρακτηριστεί ως ο «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα» καθώς μπορεί εύκολα μπορεί να παίξει έναν δραματικό ρόλο στο θέατρο, έναν χαρούμενο ρόλο στην τηλεόραση αλλά και να «χαρίσει» τη φωνή του για τους μικρούς φίλους.
Όταν σβήνουν τα φώτα δεν ξεχνά ότι είναι άνθρωπος με ευαισθησίες και ανησυχίες και ενδιαφέρεται για το καλό των συμπολιτών και των συναδέλφων του.
Είναι ένας καταξιωμένος ηθοποιός με πολυετή και συνεπέστατη καλλιτεχνική πορεία στο χώρο του θεάματος και τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας είναι αυτός που από την πρώτη στιγμή χειρίστηκε με ψυχραιμία τον καταιγισμό καταγγελιών που έχουν ξεσπάσει στον θεατρικό κόσμο.
Τάχθηκε υπέρ των θυμάτων και προσπάθησε να κρατήσει τις σωστές ισορροπίες.
Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε και στο στόχαστρο του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «μέτριο ηθοποιό» ενώ τον κατηγόρησε πως ευθύνεται για τη σύλληψή του.
Η κίνηση αυτή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και σύσσωμοι οι Έλληνες ηθοποιοί έσπευσαν να τον υπερασπιστούν δημοσιεύοντας τις ταυτότητές τους από το ΣΕΗ και δηλώνοντας «μέτριοι ηθοποιοί».
«Εκτός από επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, είμαστε όλοι και μέτριοι ηθοποιοί», αναφέρουν μεταξύ άλλων, αρκετοί ηθοποιοί, σε ένδειξη στήριξης στον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, μετά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και την επίθεση Λιγνάδη.
Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις:
Καταπέλτης ήταν και η Βάσια Τριφύλλη μέσω του «Πάμε Δανάη!».
«Κάτω τα χέρια από τον Σπύρο Μπιμπίλα. Εκεί τραβάω μαχαίρι, τραβάω πιστόλι. Όχι μόνο από το ΣΕΗ αλλά και από τον Μπιμπίλα. Ούτε ξέρω που το πάει ο Κούγιας. Αλλά είναι τελείως γελοίο ότι ο Μπιμπίλας έκανε σκευωρία για να χαντακώσει το Λιγνάδη. Θα έπρεπε να γελάμε ομάδον» σημείωσε.
Ο χώρος του θεάτρου ξέρει ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει ένα μακρύ βιογραφικό, τον είδαμε σε εμβληματικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση κατά τη δεκαετία του 1980, έχει συμμετοχές σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει μια σπουδαία πορεία στη μεταγλώττιση.
Ποιος είναι, λοιπόν, ο Σπύρος Μπιμπίλας που κατάφερε να ενώσει όλους τους Έλληνες ηθοποιούς και τρέχει να προασπίζεται τα δικαιώματα των ηθοποιών, με σθένος;
Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στον Πειραιά και έχει δύο αδέλφια. Ο πατέρας του απεβίωσε όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 10 χρόνων και έτσι αναγκάστηκε να εργαστεί από τα 15 του.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή δεχόταν πίεση από συγγενικά πρόσωπα, που ασκούσαν επίσης το επάγγελμα του δικηγόρου.
Ωστόσο, από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός και έτσι σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Η πρώτη του θεατρική παράσταση, Η Αυλή των Θαυμάτων, έγινε με την Πειραματική Σκηνή της σχολής του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Έχει δώσει τη φωνή του, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η wikipedia.gr στους χαρακτήρες: Bugs Bunny, Χαχανούλης / Γκρινιάρης / Σκουντούφλης (Στρουμφάκια), Τουίτι, Κέρμιτ ο Βάτραχος(The Muppet Show), Μεγάλος Δούκας (Σταχτοπούτα, Σταχτοπούτα ΙΙ και ΙΙΙ), Ρήγας Κούπα και Μπιλ η Σαύρα (Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων), Γουρουνάκι (Γουίνι το Αρκουδάκι), Ζάζου (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών), Ιάγκο (Αλαντίν, Η Επιστροφή του Τζαφάρ, Ο Αλαντίν και ο Βασιλιάς των Κλεφτών), Ντόλυ (Λούκυ Λουκ), Μπισκοτούλης (Σρεκ, Σρεκ 2, Σρεκ ο Τρίτος, Σρεκ κι Εμείς Καλύτερα).
Συμμετείχε με ρόλους στα: Νιλς Χόλγκερσον, Τεντέν, Τάο Τάο, Η Πεντάμορφη και το Τέρας 3: Ο μαγικός κόσμος της Μπελ, Αστερίξ, Φλίνστοουνς και άλλες.
Και τώρα από τη θέση του προέδρου του Σ.Ε.Η, ο Σπύρος Μπιμπίλας καλείται να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό θέατρο, κάτι που δείχνει να κάνει με τεράστια επιτυχία έχοντας καταφέρει να ενώσει σε μια γροθιά όλους – η σχεδόν όλους – τους Έλληνες ηθοποιούς.