Υλικά για 6 άτομα

1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσινο ξινόμηλο
3 καρότα
1 μέτρια πατάτα
1 μικρή γλυκοπατάτα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
2 κουταλάκια κουρκουμά σε σκόνη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε όλα τα λαχανικά, καθώς και το ξινόμηλο και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα λαχανικά και το μήλο και τα σοτάρετε ελαφρά για περίπου 3 λεπτά. Σβήνετε με το ξίδι και προσθέτετε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να καλύψει τα λαχανικά. Φροντίζετε το νερό που θα ρίξετε να είναι ζεστό.
3. Ρίχνετε τον κουρκουμά, λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν.
4. Μόλις είναι έτοιμα τα πολτοποιείτε με το ραβδομπλέντερ. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό μέχρι να φτάσει την πυκνότητα που θέλετε.
5. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.