Υλικά
Υλικά για 2 άτομα

4 αβγά
4 κουταλάκι ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φέτες ελιόψωμο
4 φέτες αβοκάντο
1 λεμόνι λάιμ

Εκτέλεση

1 Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Τοποθετείτε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 κεραμικά φορμάκια. Πιέζετε με τα χέρια σας τη μεμβράνη να απλωθεί στον πάτο. Ρίχνετε από ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
2 Σπάτε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι, τυλίγετε προσεκτικά με τη μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα και δένοντας κόμπο.
3 Δένετε το κάθε σακουλάκι αβγού στη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας και τοποθετείτε την κουτάλα πάνω στην επιφάνεια της κατσαρόλας, προσέχοντας τα αβγά να είναι καλυμμένα με το νερό της κατσαρόλας. Τα αφήνετε για 3-4 λεπτά στο νερό που σιγοβράζει και τα αφαιρείτε προσεκτικά.
4 Κατόπιν σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ελιόψωμο από μία φέτα αβοκάντο λίγο χυμό λάιμ, προσθέτετε από ένα αβγό ποσέ και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.