Υλικά
Για 4 μπέργκερ

1 φιλέτο σολομού (450 γρ.), καθαρισμένο και αλεσμένο
1/4 φλιτζανιού φρυγανιά, τριμμένη
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (2% λιπαρά)
2 κουταλιές φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Ελαιόλαδο για λάδωμα
Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

4 ψωμάκια για μπέργκερ
1 αβοκάντο, σε φέτες
Φύτρα άλφα άλφα
Σαλάτα ψιλοκομμένη λάχανο – καρότο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον σολομό, τη φρυγανιά, τη μία κουταλιά χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Πλάθετε το μείγμα και το χωρίζετε σε 4 μπιφτέκια.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τον άνηθο, το σκόρδο και την άλλη κουταλιά χυμό λεμονιού.
3. Προθερμαίνετε ένα σχαροτήγανο που έχετε λαδώσει ελαφρά και σε μέτρια φωτιά ψήνετε τα μπιφτέκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Ψήνετε και τα ψωμάκια για 2 περίπου λεπτά.
4. Βάζετε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια και προσθέτετε από πάνω σος γιαουρτιού, φύτρα άλφα άλφα, ροδέλες αβοκάντο και σαλάτα λάχανο – καρότο.