Υλικά για 6 μερίδες

1 φλιτζάνι ρεβίθια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 φύλλο δάφνης
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 κουταλάκι γλυκάνισο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
4 κουταλάκια τριμμένη ξηρή μυζήθρα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα να μουλιάσουν (περίπου 12 ώρες).
2. Ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια.
3. Στραγγίζετε τα ρεβίθια, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, τα ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε ζεστό νερό (13 περίπου εκατοστά πάνω από τα ρεβίθια). Προσθέτετε τη δάφνη, ρίχνετε αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να χυλώσουν.
5. Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τον γλυκάνισο, την πάπρικα, το λεμόνι και το κοφτό μακαρονάκι και τα αφήνετε να βράσουν όσα λεπτά αναγράφονται στις οδηγίες του πακέτου, ώστε να είναι αλ ντέντε.
6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλίζοντάς τη με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένο άνηθο.