Υλικά (Για 4-6 μερίδες)
750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
3 μεγάλα σταρένια παξιμάδιαn
60 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο κύμινο
750 γρ. ντομάτες
2 σφηνάκια κονιάκ
Μαϊντανό για γαρνίρισμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Μουσκεύετε τα παξιμάδια και τα στύβετε καλά. Τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το κρεμμύδι τριμμένο, τη μισή ποσότητα από το λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και πλάθετε στρογγυλούς μεγάλους κεφτέδες.
2. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο και βάζετε τους κεφτέδες. Τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε τις ντομάτες τριμμένες σε μία κατσαρόλα, μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, το υπόλοιπο λάδι και το κονιάκ και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
4. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά. Πασπαλίζετε με τριμμένο μαϊντανό και σερβίρετε.