Υλικά για 12 μερίδες
Για το παντεσπάνι
4 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο
Βούτυρο για άλειμμα
Για το σιρόπι
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. νερό
60 γρ. κονιάκ
Για τη μους σοκολάτα
400 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. φρέσκο γάλα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30΄. Το αφήνετε να κρυώσει.
3. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 3΄ και μόλις κρυώσει ρίχνετε το κονιάκ.
4. Τεμαχίζετε την κουβερτούρα. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε από πάνω ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
5. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Την προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο να σφίξει.
6. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετείτε τον έναν δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχετε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνετε επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες προτού σερβίρετε.