Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. πράσα
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 μέτριες πατάτες
3 κούπες γάλα αμυγδάλου
2 κούπες νερό
2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και το φασκόμηλο.
2. Εν συνεχεία, ρίχνετε το νερό και τις 2 κούπες από το γάλα αμυγδάλου. Αφού πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά.
3. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τα λαχανικά και τα πολτοποιείτε. Τα ξαναρίχνετε στη σούπα και προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου ώστε να αποκτήσει η σούπα μια βελουτέ υφή.