Υλικά για 6 μερίδες
750 γρ. μπρόκολο
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Ζεματάτε το μπρόκολο σε μπόλικο νερό για 2-3΄. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια.
2. Ξαναβράζετε το μπρόκολο μέσα στον ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
3. Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.
4. Αφαιρείτε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και πολτοποιείτε το μισό μαζί με τον ζωμό. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μπρόκολο και το γάλα και αναμειγνύετε τα δύο μείγματα.
5. Προσθέτετε το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μόνο μία βράση.
6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.