Τα κρεμμύδια απαραίτητο συστατικό της σαλάτας, αλλά και ένα από τα γευστικά θεμέλια των περισσοτέρων φαγητών έχουν τα μυστικά τους.
* Για να μην δακρύζουν τα μάτια σας κάθε φορά που καθαρίζετε κρεμμύδια αφαιρέστε την πρώτη φλούδα και ραντίστε το με ξίδι.
* Για να μην καίει το κρεμμύδι στις σαλάτες όταν είναι φρέσκο ώστε να μπορούν να το τρώνε και τα παιδιά μπορείτε να το βάλετε για μισή ώρα σε κρύο νερό με αλάτι. Στη συνέχεια το ξεπλένετε και το καταναλώνετε.
* Το αλάτι επίσης, βοηθάει και στο να μην μαυρίζουν τα κρεμμύδια κατά το σοτάρισμα. Ρίχνοντας δηλαδή, λίγο αλάτι στο ελαιόλαδο που ζεσταίνετε τα κρεμμύδια δεν θα μαυρίσουν απλά θα πάρουν ένα ξανθό χρώμα.