Το ταχίνι είναι 100% αλεσµένο σησάµι, χωρίς καµία προσθήκη άλλων πρόσθετων. Είναι λοιπόν ένα τρόφιµο φυτικής προέλευσης, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνη, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα στην καθηµερινή διατροφή µας, αλλά και ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών. Ένας υπέροχος τρόπος να το εντάξουμε στη διατροφή μας είναι φτιάχνοντας μπισκότα με ταχίνι, μέλι και σουσάμι.

Μπισκότα με ταχίνι και μέλι

Υλικά για 5 μερίδες

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ. γλυκού baking powder

½ κ. γλυκού αλάτι

¾ φλ. βούτυρο μαλακωμένο

¾ φλ. ζάχαρη

3 κ. σούπας μέλι

¾ φλ. ταχίνι

¼ φλ. ψημένο σουσάμι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε τις σχάρες στο υψηλότερο και το χαμηλότερο σημείο του. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ. Με το μίξερ ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα για 3′. Ρίχνουμε το ταχίνι στο μείγμα και έπειτα προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε δύο δόσεις. Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα μπολ και με τα χέρια μας σχηματίζουμε μπαλάκια με τη ζύμη (υπολογίζουμε να βγαίνουν περίπου 24 μπισκότα). Περνάμε κάθε μπαλάκι από το σουσάμι (στη μία πλευρά του) και τα τοποθετούμε σε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15′, αλλάζοντας τη θέση των ταψιών στη μέση του ψησίματος.