Ο κονσερβοποιημένος τόνος αποτελεί ιδανική επιλογή για την περίοδο της καραντίνας, αφού έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Εκτός από πλούσιος σε βιταμίνη D, ο τόνος έχει υψηλή περιεκτικότητα και σε πρωτεΐνη. Ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσουμε τον τόνο είναι σε μια χορταστική σαλάτα με ζυμαρικά.

Υλικά για 6 μερίδες

1 πακέτο ζυμαρικά, τύπου φούζιλι

450 γρ. τόνο

1 ντομάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες

1/4 φλ. ελιές, χωρίς κουκούτσι

αλατοπίπερο (για γεύση)

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά τον τόνο, τις ντομάτες, τις πράσινες πιπεριές και τις ελιές και στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 20′ ώστε να δέσουν τα αρώματα.