Τα μανιτάρια είναι μια γευστική και διαιτητική τροφή, ενώ αναβαθμίζουν κάθε συνταγή στην οποία περιέχονται. Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνδυάσετε τα πλούσια σε πρωτεΐνες μανιτάρια με τα ζυμαρικά και να φτιάξετε ένα υπέροχο πιάτο που θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο εκλεκτικό ουρανίσκο.
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ταλιατέλες
350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
120 γρ. βούτυρο
4 κουταλιές παρμεζάνα, τριμμένη
10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Λάδι τρούφας
Μαϊντανό, χοντροκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε.
2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς.
4. Σβήνετε με το κρασί, και αφού εξατμιστεί η υγρασία προσθέτετε 1 ποτηράκι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά.
5. Αλατίζετε, προσθέτετε τις ταλιατέλες και βράζετε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
6. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε το θυμάρι, τον μαϊντανό, το λάδι τρούφας και την παρμεζάνα. Αλατίζετε αν χρειάζεται και σερβίρετε το πιάτο ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.