Υλικά
300 γρ. πουρέ κάστανου
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές άχνη
4 κουταλιές κονιάκ
1 κ.γ. βούτυρο
κακάο
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε τον πουρέ κάστανου με την άχνη και το χτυπάτε στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, την αφήνετε 1 λεπτό στη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτετε το βούτυρο και το κονιάκ. Αναμειγνύετε τον πουρέ με τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθετε μικρές τρούφες και τις καλύπτετε με κακάο.