Υλικά για 6 μερίδες
1 αβγό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι ηλιέλαιο
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
85 γρ. φρέσκα σμέουρα, πλυμένα και σκουπισμένα με χαρτί
¼ φλιτζανιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC και λαδώνετε τις θήκες ψησίματος των μάφιν. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αβγό με ένα μίξερ χειρός, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας ενώ λειτουργεί το μίξερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά, προσθέτοντας εναλλάξ και το γιαούρτι. Προσθέστε τα σμέουρα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε πάλι. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά.