Υλικά για 8 pancakes (4 μερίδες)
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή φυτικό λάδι
Διαδικασία
Συγκεντρώστε τα συστατικά και ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια ώστε να διατηρήσετε μια καυτή επιφάνεια. Παράλληλα, φτιάξτε το μείγμα για τα pancakes σας. Ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι και τα αυγά. Ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού-αυγού στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο ή το φυτικό λάδι. Ρίξτε φυτικό λάδι στο ζεστό τηγάνι και πάρτε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα, ώστε να φτιάξετε τα pancakes. Αφήστε τα να τηγανιστούν μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνειά τους, δηλαδή περίπου 2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, αναποδογυρίστε τα pancakes και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και στην άλλη πλευρά, περίπου άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρετε τα pancakes σε μια πιατέλα, στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Έπειτα, μεταφέρετε τα pancakes σε κάθε πιάτο και σερβίρετε με μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θέλετε.