Υλικά
350 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. ώριμα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Πλένετε καλά τα βερίκοκα, τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και τα αφήνετε προσωρινά στην άκρη.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
Σταματάτε το χτύπημα, ρίχνετε το γιαούρτι και τον πολτό από τα βερίκοκα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ απαλά. Ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.