Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. πένες
2 μέτριες μελιτζάνες
1 φλιτζάνι τριμμένη φρέσκια ντομάτα
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τις βάζετε σε αλατισμένο νερό για 20′. Τις στραγγίζετε, τις στύβετε και τις αφήνετε για λίγο στην άκρη. Βάζετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, το σκόρδο τριμμένο και τις μελιτζάνες, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
2. Κατόπιν προσθέτετε τα ντοματίνια και τα αφήνετε 3′, συνεχίζετε με την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να σιγοβράζουν για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες και να δέσει η σάλτσα. 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε και τον βασιλικό.
3. Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τις σουρώνετε, τις αδειάζετε στη σάλτσα με τις μελιτζάνες και σερβίρετε.