Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. λινγκουίνι ή bigoli

300 γρ. φρέσκα μύδια

1 τριμμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κόκκινη καυτερή φρέσκια πιπεριά ψιλοκομμένη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 κουταλιά μπαλσάμικο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τρίβετε τα μύδια με σύρμα και αποκόβετε τα «μουστάκια» τους. Τα περνάτε από πολλά νερά και πετάτε όσα έχουν ανοίξει.

2. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή κόκκινη πιπεριά.

3. Προσθέτετε τα μύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε με καπάκι και τα αφήνετε μέχρι να ανοίξουν. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάτε. Σβήνετε με λευκό κρασί και μπαλσάμικο ξίδι. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα τριμμένη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 7 λεπτά.

4. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνετε αλ ντέντε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τα ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρετε ζεστά.