Υλικά για 4 μερίδες

800 γρ. αρνί χωρίς κόκαλο

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλιά ρίγανη

Χυμό ενός λεμονιού

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

1. Ιδανικά χρησιμοποιήστε μεταλλικά καλαμάκια, αν δεν έχετε μουλιάζετε σε νερό ξύλινα από το προηγούμενο βράδυ για να μην καούν στο ψήσιμο.

2. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα βάζοντας σε ένα μπολ το κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια κόβετε το αρνί σε κύβους και το βάζετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Το ανακατεύετε καλά να πάει παντού και το αφήνετε μέσα για 6 ώρες στο ψυγείο.

3. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα, το στραγγίζετε καλά, το περνάτε στα καλαμάκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου φροντίζοντας συχνά να τα περνάτε με τη μαρινάδα. Μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρετε ζεστά και τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.