Υλικά (Για 4-6 άτομα)
1 κιλό κοτόπουλο
500 γρ. πατάτες
1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λεμόνι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή λέτε στον κρεοπώλη σας να το κάνει). Το βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες και τις προσθέτετε.
2. Στη συνέχεια, χτυπάτε με ένα πιρούνι τον χυμό πορτοκάλι και λεμόνι μαζί με το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και όχι καθαρισμένες.
4. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ανοίγοντας και τις σκελίδες σκόρδου όπου το εσωτερικό τους έχει λιώσει και έχει γίνει σαν κρέμα.