Κατά γενική ομολογία σοκολάτα και πορτοκάλι αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό!
Γιατί όχι και σε cheese cake;
Δοκιμάστε την εξής συνταγή!
Υλικά
Για τη βάση (Για ένα τσέρκι -δαχτυλίδι-, διαμέτρου 23 εκ.)
• 200 γρ. τρίμμα μπισκότου
• 100 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για τη γέμιση
• 3 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
• 1 φυσική βανίλια σε στικ (μόνο τους σπόρους)
• 200 γρ. ζάχαρη
• 3 αυγά
• 850 γρ. τυρί κρέμα
• Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
• 4 κουταλιές κορνφλάουερ
• 370 γρ. κρέμα γάλακτος
• 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τη βάση Aνακατεύετε το τρίμμα μπισκότου και το βούτυρο, στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση της τούρτας, ώστε να έχει ίδιο πάχος παντού, και τη βάζετε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση Χτυπάτε ελαφρώς στο μίξερ τη ζάχαρη με το κορν¬φλάουερ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε το τυρί, συνεχίζοντας το χτύπημα σε σιγανή ταχύτητα, και ρίχνετε τους σπόρους βανίλιας και το λικέρ. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, μόλις κρυώσει, την προσθέτετε στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο τσέρκι, γεμίζοντάς το κατά τα 3/4. Τοποθετείτε τη βάση με το τσέρκι μέσα σε ταψί με νερό που καλύπτει τα 2/3 του ύψους του σκεύους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50΄. Όταν κρυώσει, σερβίρετε με φράουλες και ζάχαρη άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα.